Saltar apartados

Objectius

El Pla Estratègic de la Universitat d'Alacant UA40 l'horitzó temporal de la qual abasta des de l'any 2014 fins al 2019, contempla entre els seus eixos estratègics la participació de la nostra universitat en els processos de Cooperació Universitària al Desenvolupament amb els països menys afavorits

El recentment aprovat I Pla de Responsabilitat Social 2018-2020 de la UA, dedica en exclusiva el seu eix estratègic número 6 a articular la visió que la UA desitja aconseguir en matèria de Cooperació Universitària al Desenvolupament. La mateixa està d'acord amb l'impuls dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l'Assemblea General de l'ONU, el 25 de setembre de 2015, en el marc de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un ambiciós pla d'acció a favor de les persones, que vetla per la integritat del planeta, la prosperitat, la pau universal i l'accés a la justícia. Els 17 ODS de l'Agenda 2030 i les 169 metes corresponents en les quals aquests es concreten giren entorn de 5 eixos centrals: Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Aliances i són el marc de referència en el qual es mou la Universitat d'Alacant en matèria de Cooperació Universitària al Desenvolupament.

A continuación, se citen els objectius contemplats el sisè eix del I Pla Estratègic de Resoponsabilitar Social de la UA:

Objectiu 6.1. Enfortir els nexes institucionals amb universitats i institucions acadèmiques i/o de recerca en països preferents per a la col·laboració en accions de cooperació al desenvolupament.

Objectiu 6.2. Fomentar les convocatòries orientades a finançar projectes de recerca i formació sobre cooperació al desenvolupament i promoure la concurrència a les mateixes del personal docent i investigador.

Objectiu 6.3. Incrementar la formació entre la comunitat universitària en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament.

Objetivo 6.4. Sensibilitzar la comunitat universitària sobre el valor de la cooperació al desenvolupament com a compromís institucional amb el desenvolupament humà global.

La Subdirecció de Cooperació és la unitat encarregada de donar suport tècnic i administratiu als òrgans encarregats de promoure els objectius citats. Està integrada orgànicament en el Servei de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant, però amb dependència funcional del Vicerectorat de Relacions Internacionals, a través del Secretari de Projecció Internacional i Cooperació.

Subdirecció de Cooperació Universitària al Desenvolupament


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 9379

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464