Saltar apartados

experiencia de alberto martinez hernandez en cracovia, Polonia - 2

El temps passa massa ràpid: viatges i més viatges.

Mes i mig més tard, continue narrant la meua experiència, potser cada volta ho faig més aviat i té una simple raó: massa coses en poc temps.

Des que vaig escriure he viatjat per Budapest, Viena, Zakopane, Torun i Gdansk. Unes setmanes amb moltes coses que contar i tot això al mateix temps amb el treball a la guarderia i amb el projecte final del voluntariat.

Així que passa a passa i amb brevetat. El segon cap de setmana de febrer vaig fer escapada ràpida a Budapest, pot ser que no siga molt de temps 2 dies però ens sobra per comprovar que és una ciutat única i que de que hauré de tornar per passejar una altra volta per la impressionant ciutadella antiga. Tampoc no van ser menys espectaculars les vistes que oferia per la nit, amb els edificis més importants il·luminats, ni el relaxant bany turc després d’una nit de festa. Això sumant que allà on vages sempre trobaràs EVS disposats a obrir les seues portes per a tu, fan la comminació perfecta.

 

El següent cap de setmana va ser el torn de Viena, la ciutat perfecta, tot en hora, tot perfecte, potser massa perfecta, parlem d’Àustria, no es pot esperar menys. Viatge amb altres voluntaris a casa d’una companya (que fa de guia). La resta, has d’anar a visitar-la per que no es pot explicar. Em queda el record de l’art que és troba al carrer passejant pel Donaukanal ple de “grafittis”.

 

          Que millor resum que una altra foto, quan al 26 de febrer vaig  tornar a la capital d’hivern de Polònia per a fer una de les  passejades més espectaculars des que vaig arribar, acompanyat  amb el meu company d’habitació. El llac Morskie Oko això sí  congelat, jutgen vostès mateixos.

            Per a continuar amb els viatges a principis de març vaig  anar a visitar el nord de Polònia. Aprofitant el mid-tern training, que  son cinc dies de reunions i activitats amb altres voluntaris organitzat  per la UE. Aquestes entretingudes i útils activitats van ser a  Toru, una ciutat del centre-nord de Polònia no massa coneguda però turística per als polonesos. La ciutat no ens va decebre per a res, el centre antic esta replet d’edificis bonics i és molt fàcil moure’s per ella, a banda d’això compta amb gent molt hospitalària i molts bars per a visitar. Podem observar ací les boniques vistes amb el Vistula de fons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

He acabat aquesta onada de viatges en altra ciutat turística, situada al nord de Polònia i que compta amb bones platges, encara que amb els mes o menys 4 graus que feia no donaven moltes ganes de prendre un bany. Vaig concloure la visita, com no, amb companyia de més voluntaris i vam aprofitar també per a veure Malbork i el seu castell de saó més gran d’Europa i Sopot un magnífic poble de costa. Que be que veure el mar després de tant de temps!

 

Tornarem aviat amb més noticies sobre la guarderia, el projecte final de voluntariat i les visites de familiars, amics i coneguts!

Kraków, 20 de març de 2016

 

Ha començat el compte enrere

Ací estic una altra volta i cada vegada queda menys, serà per això que els mesos son més intensos i plens de feina. Pareixia que la benvolguda primavera arribaria amb sol i caloreta, però res més lluny de la realitat hem deixat enrere quasi dos setmanes de bon temps per rebre a la pluja i al fred de nou .

De totes formes els voluntaris i jo no vam deixar passar l’oportunitat i ja hem celebrat l’arribada de la primavera amb una que altra barbacoa al llac Zakrzówek i passejos pel camp i els bonics pobles de muntanya com Limanowa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No obstant això l’experiència més important de l’últim mes ha sigut el projecte de circ que hem realitzat 10 voluntaris de la meua Coordinating Organization.  Hem aprés a fer malabars, hem assajat, i em portat la nostra actuació a 8 escoles i guarderies diferents, el projecte a estat dirigit per un polonès expert en circ anomenat Miko%u0142aj al que hem d’agrair l’excel·lent resultat. Com a record ens queden les cares alegres dels xiquets i moltes fotos. El nostre objectiu es portat l’actuació a més llocs encara el proper mes. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D’altra banda les visites continuen arribant, puc dir que des que vaig arribar ací m’he sentit com a casa. El darrer mes van vindre a Cracòvia els meus pares i la meua millor amiga, ¿que més puc demanar? Tot el mon que passa per ací s’emporta a casa la sensació d’haver vist una de les ciutats més boniques de centre Europa, sense dubte.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Per acabar amb les experiències viscudes a l’abril, queda destacar, per suposat, la visita més que obligada a una de les ciutat més famoses i impressionants d’ Europa, Praga, no hi havia lloc millor per a celebrar el meu aniversari! Praga no va decebre: meravellosos parcs, places majestuoses, un castell portentós i per a que no hi falte res, un riu el Moldava. Els seus carrers son ebullició de turistes i de persones totalment diferents. Una ciutat que em va cridar l’atenció perquè la gent és molt oberta i amable.

 

 

 

 

 

 

 Això ha sigut tot per aquesta vegada, el meu polonès continua millorant i ara puc parlar amb els meus xiquets. Cada volta estic més content amb la meua tasca a la guarderia. Encara però, queden viatges preparats i projectes que portar a cau. Tornaré com mes aviat possible.

 

Kraków, 27 d’abril de 2016

 

Subdirección de Cooperación Universitaria al Desarrollo


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9379

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464